Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PSG veegt vloer aan met Barcelona

PSG veegt vloer aan met Barcelona

14/02/2017 18:47

PSG-aanvaller Edinson Cavani viert rennend het vierde doelpunt van zijn ploeg, terwijl Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen het zittend voor het nakijken heeft, dinsdag in het Parc des Princes-stadion in Parijs, Frankrijk.

PSG-aanvaller Edinson Cavani viert rennend het vierde doelpunt van zijn ploeg, terwijl Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen het zittend voor het nakijken heeft, dinsdag in het Parc des Princes-stadion in Parijs, Frankrijk. Foto: AP / Michel Euler  

PARIJS - Paris Saint-Germain staat met één been in de kwartfinale van de Champions League. De Parijzenaren veegden dinsdagavond in eigen huis de vloer aan met het uiterst matig spelende FC Barcelona. Het werd maar liefst 4-0 voor de ontketende Fransen.

De thuisploeg overrompelde Barça direct vanaf het eerste fluitsignaal. Trainer Unai Emery zag zijn spelers de Spanjaarden bij de strot grijpen en niet meer loslaten. Het leidde in de 18e minuut tot de 1-0 van Angel Di Maria. Luis Suarez sprong als enige speler in de Spaanse muur niet hoog genoeg bij een vrije trap van de Argentijnse linkspoot, die de bal precies over het hoofd van de Uruguayaan tot in het doel bij de kansloze Barça-goalie Marc-André Ter Stegen krulde. 

PSG kwam dankzij de zevende doelpoging in de eerste 45 minuten nog voor de rust op 2-0. Lionel Messi leed op de middenlijn balverlies, waarna Julian Draxler na een combinatie met Marco Verratti op het Spaanse doel kon afstormen. Met een schuiver met rechts verschalkte de Duitse dribbelaar zijn landgenoot Ter Stegen en drukte hij Barça dieper in de problemen. 

De tweede helft werd voor Barça opnieuw een martelgang. PSG bleef druk houden en bleef continu gevaarlijk. In de 55e minuut was het jarige Di Maria (29) die met zijn tweede doelpunt van de avond de 3-0 verzorgde. De Argentijn was opnieuw trefzeker met zijn gouden linker. Hij kreeg op de rand van het vijandelijke strafschopgebied alle tijd en vond wederom met een krullend schot de bovenhoek.

En daar bleef het niet bij. Twintig minuten voor tijd pikte ook Cavani zijn doelpuntje mee. De net als Di Maria jarige Uruguayaan (30) werd bediend door rechtsback Thomas Meunier, twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in de korte hoek, waardoor de return in Barcelona op 8 maart een formaliteit lijkt. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina