Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wegenautoriteit ontvangt aslast weegplaten van IDB

Wegenautoriteit ontvangt aslast weegplaten van IDB

14/02/2017 10:45

Wegenautoriteit ontvangt aslast weegplaten van IDB

 

PARAMARIBO - De Wegenautoriteit Suriname (WAS) heeft een set aslast weegplaten gekregen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), ter waarde van 8.600 US dollar. Door middel van de weegplaten kunnen de aslasten van verschillende wegen effectief gemeten worden.

De WAS, die primaire wegen en vaste oeververbindingen beheert en onderhoudt, kampt met de uitdaging niet te kunnen optreden tegen weggebruikers, die de bij de wet vastgestelde maximale tonnage overschrijden.

Iedere weg heeft een maximale toegestane aslast van de wegen. Voor de Afobakkaweg geldt bijvoorbeeld 13 ton. Als die druk overschreden wordt, is er sprake van schade aan de weg. Wanneer de toepassing van de wet wordt vastgesteld, kan de WAS makkelijker optreden tegen overtreders. Uit de laatste metingen van de aslast blijkt dat de recent aangelegde wegen al slijten.

Dit project wordt sinds 2014 uitgevoerd door de IDB. Volgens Shakita Sadhoe-Gauri, medewerker op de afdeling planning, is deze donatie een teken van institutionele versterking.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina