Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaarlijks 150.000 kinderkankerpatiënten erbij

Jaarlijks meer dan 150.000 kinderkankerpatiënten erbij

15/02/2017 10:33 - Van onze redactie

Jaarlijks meer dan 150.000 kinderkankerpatiënten erbij

 

PARAMARIBO - Ieder jaar komen er meer dan honderdvijftigduizend kinderen bij met de diagnose kanker. Dat meldt NV Pharmport International in een persbericht in het kader van Wereld Kinderkankerdag.

Het aantal kinderen met kanker varieert tussen de vijftig en tweehonderd per miljoen kinderen over de hele wereld. De ziekte bij kinderen is zeldzaam. Slechts 0,5 procent tot 4,6 procent van alle kankersoorten treft mensen onder de achttien jaar.

Kanker komt in alle regio's van de wereld voor. Toegang tot kwalitatief goede zorg geeft aan meer dan tachtig procent van de kinderen met kanker de kans om te overleven, en een gezond leven te leiden. In landen met veel lage inkomens blijft die noodzakelijke zorg uit, met als gevolg dat er meer dan negentig procent van deze kinderen overlijdt.

In Suriname overlijden jaarlijks ongeveer vierhonderd personen aan kanker, de helft mannen en de helft vrouwen. De meest voorkomende vormen van kanker waar mannen aan overlijden zijn longkanker, darmkanker en prostaatkanker. Bij vrouwen blijken borstkanker en baarmoederhalskanker de twee dodelijkste vormen van kanker te zijn, op de voet gevolgd door darmkanker.

Uit cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie blijkt dat er in 2012 109 vrouwen de diagnose borstkanker kregen, en 107 vrouwen kregen te horen dat zij baarmoederhalskanker hadden. In datzelfde jaar werden 85 mannen gediagnosticeerd prostaatkanker, 55 darmkanker en 49 met longkanker.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina