Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man verklaart stiefbroer voor gek

Man verklaart stiefbroer voor gek

15/02/2017 12:32 - Van onze redactie

Man verklaart stiefbroer voor gek

 

PARAMARIBO - Mandela A. verklaart zijn stiefbroer, om wie hij eigenlijk gevangen zit, voor gek. “A man disi e law keba. Altijd mi abi last fu a man, dan now a man e lei gi mi”, schreeuwde hij het uit in de rechtszaal. Hij ging gisteren flink tekeer tegen zijn stiefbroer, die kalm bleef.

Volgens de tenlastelegging heeft Mandela A. zijn stiefbroer op 9 oktober enkele keren met een mes in diens rechterschouderblad gestoken. Hij ontkent dit niet, maar beroept zich op zelfverdediging, met de aanvulling dat hij de ander niet heeft verwond.

Bij de rechter-commissaris en de politie had hij gezegd dat zijn stiefbroer hem eerst had verwond met een mes, nadat de twee na een korte woordenwisseling in een worsteling waren geraakt. Het gelukte hem om zijn tegenstander het mes afhandig te maken en stak hem "uit zelfverdediging" in de rug. Mandela A. merkte op dat hij het zat is dat zijn stiefbroer hem voortdurend pest, al vanaf hij een kind was. 

Zussen als getuigen
Hij had eens brood gekocht en zijn stiefbroer vond dat hij het brood aan hem moest afstaan, maar hij weigerde en er ontstond een vechtpartij. De stiefbroer ontkracht de beweringen van Mandela A. Hij vertelde de rechter gisteren dat juist hij last heeft van de ander. Deze zou zijn spullen, waaronder kleren, vaker zonder toestemming verkocht hebben, maar ook nam hij ongevraagd zijn geld weg.

Omdat Mandela A. terugkwam op zijn verklaring vroeg officier van justitie Rayshree Koendan de rechter om de zussen van Mandela A. op de zitting van 14 maart te horen. Zij hebben volgens het proces-verbaal belastende verklaringen tegen hem afgelegd, die hij echter tegenspreekt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina