Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Roberto Banel zet door na eerste lustrum

Roberto Banel zet door na eerste lustrum

15/02/2017 14:27 - Shanavon Arsomedjo

Foto: Daudry Adipi

Foto: Daudry Adipi  

PARAMARIBO - Roberto Banel, ook wel G-Boss genoemd, viert deze maand zijn eerste lustrum als muziekproducent. Hij heeft met verschillende mensen op lokaal en op internationaal niveau een goede positie weten te behalen.

Banel blikt tevreden terug op het werk dat hij heeft verricht als producent, arrangeur, liedjesschrijver en muziekpromotor. Zijn loopbaan is begonnen met Finke, die in die periode uit de groep Mighty Youth stapte. "Mijn hoofddoel was altijd het ondersteunen en ontwikkelen van muzikaal talent in Suriname."

Al vier jaren organiseert de muziekproducent de G-Summer Award show. Dit is een project waarbij elk jaar actieve artiesten worden beloond. Veel jonge artiesten debuteerden bij G-Block Records.

Het bekende nummer 'Tu Hi mera Dil' van Nisha Madaran is een productie die Banel op zijn lijst kan plaatsen. Zo ook 'Sondro Yu' van New Style en Naomi Faerber, die Banel schreef voor zijn jongste dochter. De hitproducent zorgde voor een comeback van Philla, door een samenwerking aan het nummer 'Yu no man pori mi dey'.

Waar Suriname Ross en Iba was vergeten, bracht Banel hen terug door een remix uit te brengen van de hit 'Wassenaar' met Aptij. Hij werkt veel samen met de Mamboi en Raffick Bottse.

Banel is van mening dat mensen niet moeten wachten op waardering of respect, maar dat ze zich moeten bewijzen. "Dat producenten geen waardering krijgen kan waar zijn, maar ik probeer mezelf die shine te geven." Dit jaar wil Banel tien tot vijftien nummers produceren. Hij twijfelt er niet aan dat daar hits tussen zitten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina