Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVB overhandigt strategisch plan aan Fifa

SVB overhandigt strategisch plan aan Fifa

15/02/2017 09:18 - Marinio Balsemhof

SVB overhandigt strategisch plan aan Fifa

 

PARAMARIBO - Het strategisch plan (2016 – 2019) van De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) ligt nu ook in boekvorm bij de Wereldvoetbalbond (Fifa). Dinsdag maakte SVB-voorzitter John Krishnadath tijdens de persconferentie voorafgaand aan de start van de ‘Fifa Forward’ workshop in de Ballroom van Torarica gebruik van de gelegenheid om ‘Het doel voor ogen’ aan Fifa director Véron Mosengo-Omba te presenteren.

Mosengo-Omba, verantwoordelijk voor de Caribische regio en Afrika, is in Suriname om een driedaagse workshop te leiden voor de landen van het oost-Caribische Gebied. De deelnemende landen zijn Dominica, Sint Vincent, Guyana, Trinidad en Tobago, Curaçao, Aruba, Barbados, Grenada en Suriname.

Het is de eerste keer dat de SVB gastheer is van zo een workshop van de Fifa. Tijdens het seminar zullen de negen landen, die allen door de voorzitters van hun voetbalbonden worden vertegenwoordigd, breedvoerig ingelicht worden en uitleg krijgen over het Fifa-project.

Verder wil de Fifa weten wat de behoeften van deze landen zijn om zo meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van het voetbal wereldwijd. "Sommige landen hebben behoefte aan opleidingen voor voetbalcoaches en arbiters en anderen weer voor administratieve krachten, dus het is belangrijk om alles in kaart te brengen", zegt Mosengo-Omba.

De Fifa-topman maakte tijdens de persconferentie duidelijk dat het 'Fifa Forward' project gewoon een opvolger is van de Fifa Goal-projecten, die tijdens de periode van de afgezette en geschorste Fifa-president Jospeh Blatter werd uitgevoerd. Het project bevat drie belangrijke pilaren. Het eerste is budgetondersteuning van vijfhonderdduizend US dollar per jaar. De tweede is voor ondersteuningsprojecten, infrastructuur, ontwikkeling van voetbal en het derde is het solidariteitsfonds.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina