Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Trump houdt het op deze manier geen vier jaar vol'

'Trump houdt het op deze manier geen vier jaar vol'

15/02/2017 19:24

'Trump houdt het op deze manier geen vier jaar vol'

Foto: AFP  

WASHINGTON - Leden van het campagneteam van Trump zouden vóór de verkiezingen herhaaldelijk contact hebben gehad met de Russische inlichtingendienst. Wat is er zeker, welke vragen zijn er nog en wat zijn de mogelijke consequenties?

Volgens vier Amerikaanse functionarissen wijzen onderschepte telefoongesprekken en transcripties hiervan op het veelvuldige contact tussen topfunctionarissen van het campagneteam en de Russen. Dat nieuws bracht The New York Times woensdag. Ook andere medewerkers van Trump zouden hierbij betrokken zijn geweest.

Er is bovendien niet alleen gesproken met mensen binnen de Russische inlichtingendiensten, maar ook met leden van de Russische regeren. Amerikaanse inlichtingendiensten onderschepten de communicatie rond dezelfde tijd dat zij bewijs zochten voor de daders die achter de hack van de Democraten zaten.

Ook hier kwamen de Russen bovendrijven. Gekeken werd of het campagneteam van Trump samenspande met de Russen bij de hack of bij andere manieren om de verkiezingen te beïnvloeden. Bewijs hiervoor zou nog niet zijn gevonden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina