Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brian Evelyn schiet Suriname naar winst

Brian Evelyn schiet Suriname naar winst

16/02/2017 00:02 - Marinio Balsemhof

Brian Evelyn schiet Suriname naar winst

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Suriname pakte woensdagavond in het Franklin Essed Stadion de volle buit tegen Curaçao. Een afgeketst schot van Brain Evelyn maakte het verschil: 1-0. Eerder op de dag kwamen FC Twente en FC Utrecht in een Nederlands onderonsje niet verder dan 0-0, waardoor Suriname na twee speeldagen aan kop gaat met vier punten. Utrecht staat met twee punten op de derde plaats. Twente is de hekkensluiter met één punt.

De wedstrijd op zich was vooral in de eerste helft rommelig. Het regende verkeerde voetbalhandelingen. Het gevolg was dat aan beide kanten erg weinig goede kansen werden gecreëerd. Dit werd na afloop beaamd door bondscoach Regillio Kolf. Volgens hem komt dat door vermoeidheid. "De spelers zijn er niet aan gewend om al na een dag rust direct weer te spelen. De vermoeidheid was duidelijk zichtbaar en dat leidde ertoe dat er veel balverlies werd geleden."

"Wij wilden zien hoe snel de jongens zich herstellen na zo een wedstrijd op een hoog niveau. Het is dus duidelijk dat zij dat binnen één dag niet kunnen. En dat was niet alleen bij ons. Dat zag je ook terug in de wedstrijd tussen Utrecht en Twente", zei Kolf voor hij de kleedkamers opzocht. "Gelukkig dat wij straks in Panama om de twee dagen gaan spelen, waardoor de jongen iets langer hebben om zich te kunnen herstellen."

Kolf is nog niet tevreden over zijn selectie. Dat komt doordat zijn spelers hun niveau nog niet kunnen halen. "Je ziet dat ze conditioneel nog niet sterk zijn, dus er is nog veel werk aan de winkel." De Surinaamse bondscoach verwacht op de slotdag een pittige wedstrijd tegen Twente. Naar zijn mening is Twente minder dan Utrecht en Curaçao, maar elke wedstrijd is weer een op zich. "Wij mogen ze dus niet onderschatten", benadrukt hij.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina