Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regionale inkopers bekijken lokaal houten meubilair

Regionale inkopers bekijken lokaal houten meubilair

16/02/2017 04:05 - Eliézer Pross

Ook minister Ferdinand Welzijn (l) van Handel en Industrie toonde zijn belangstelling tijdens de tweedaagse beurs van Suriname Furniture Group in hotel Torarica

Ook minister Ferdinand Welzijn (l) van Handel en Industrie toonde zijn belangstelling tijdens de tweedaagse beurs van Suriname Furniture Group in hotel Torarica Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Na ruim twee jaar van samenbundeling, investeringen en voorbereidingen zijn enkele Surinaamse topproducenten van houten meubilair ervan overtuigd, dat zij nu zover zijn om een sterke beurt te maken op de internationale markt.

"Het was een proces waar zeven topproducenten naar elkaar toe moesten groeien, onze vaardigheden en kennis moesten verbeteren en de productieprocessen aanscherpen", zegt Benito Chin Ten Fung, voorzitter van de Suriname Furniture Group (SFG).

De organisatie opende gisteravond een tweedaagse meubel- en hout handelsbeurs. Enkele bijzondere potentiële kopers uit Trinidad en Tobago, Jamaica en Barbados waren aanwezig om te zien wat het beste is dat Suriname te bieden heeft op het gebied van houten meubilair. Het gaat onder meer om inkopers van grote handelsketens uit de Caribische landen, inclusief de Sandals hotelketen.

"Dit zijn producten van de hoogste kwaliteit, gemaakt met unieke houtsoorten uit het groenste land ter wereld", benadrukte Chin Ten Fung bij de opening van de beurs. De Surinaamse producenten hebben het initiatief genomen om hun strategie aan te passen. "We hebben ingezien dat door samen te werken wij beter in staat zullen zijn om te voldoen aan de behoefte van klanten", legt hij uit.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina