Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Zonder hulp kan je niet ontvluchten'

'Zonder hulp kan je niet ontvluchten'

17/03/2017 10:05 - Milton Hubard

'Zonder hulp kan je niet ontvluchten'

 

PARAMARIBO - Het is haast onmogelijk dat een gedetineerde uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID) ontvlucht, zonder hulp van een dienstdoende penitentiaire ambtenaar (PA). Dit onderstreept een onderofficier van het Korps Penitentiaire Ambtenaren.

Hoewel hij geen betrokkenheid had met de recente ontvluchting van 34-jarige verdachte Gerel Palm, is hij ervan overtuigd dat collega's hand- en spandiensten aan hem hebben verleend. PID is volgens onze zegsman de best beveiligde detentie inrichting in Suriname. Het complex beschikt overigens over camera-beveiliging. De PA betreurt het dat bepaalde collega's zich voor dit soort zaken lenen. 

Gevangenisdirecteur Aniel Ramadhin, verzekert dat er harde maatregelen zullen worden getroffen, als uit het onderzoek blijkt dat penitentiaire ambtenaren aan de ontvluchting hebben meegewerkt. Hij zegt dat er zowel intern onderzoek wordt gedaan, als door de politie. Ramadhin wil echter nog niets kwijt over wat er tot nog toe is komen vast te staan uit de onderzoeken. 

"Dit is een heel enstige zaak en door uitlatingen hierover kan het onderzoek vastlopen." Hij geeft toe dat de inrichting zeer goed beveiligd is, maar durft nog niet te concluderen dat medewerkers hebben meegewerkt. "Dat moet het onderzoek uitwijzen. Maar wij sluiten op dit moment niets uit." Palm heeft de Nederlandse nationaliteit en was aangehouden voor poging tot moord of poging tot doodslag en overtreding van de vuurwapenwet.

Hij zou worden uitgeleverd aan Nederland voor een dubbele moord die hij eerder zou hebben gepleegd. De man heeft zondag een penitentiaire ambtenaar verrast door plotseling een vuurwapen tevoorschijn te halen, de ambtenaar onder schot te houden en hem te ontwapenen. De verdachte rende vervolgens naar buiten en stapte in een gereedstaande auto.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina