Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Domeinkantoor voor onbepaalde tijd gesloten

Domeinkantoor voor onbepaalde tijd gesloten

18/03/2017 00:02 - Gilliamo Orban

Minister Roliene Samsoedien (midden) zegt dat het twee maanden kan duren voordat de nieuwe locatie in gebruik wordt genomen.

Minister Roliene Samsoedien (midden) zegt dat het twee maanden kan duren voordat de nieuwe locatie in gebruik wordt genomen. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “De huur is erg hoog en we willen die niet meer betalen. Het gaat om zevenduizend euro per maand en daarom zullen we het contract niet verlengen.” Dat zegt de minister van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) Roliene Samsoedien, over de op handen zijnde sluiting van het Domeinkantoor aan de Mauriciusstraat.

Men kan er vanaf maandag alleen terecht om verzoekschriften in te dienen voor grondaanvragen, betaling van canon- en grondhuurvergoeding op erfpacht en grondhuurpercelen en het aanvaarden van bereidverklaringen. Informatie over perceelaanvragen zal niet worden gegeven. Het contract voor het gebouw eindigt in juni, en de bewindsvrouw hoopt nog voor die tijd het Domeinkantoor te heropenen in het pand waar tot voor kort het intussen opgeheven ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme aan de Prins Hendriklstraat was gevestigd.

De voorbereidingen worden nu al getroffen. Samsoedien zegt dat er geen sprake is van achterstallige huur aan de Mauriciusstraat. Het kan misschien twee maanden duren voordat de nieuwe locatie in gebruik kan worden genomen, "omdat we alles willen ordenen en ook direct overgaan tot automatisering", aldus de bewindsvrouw. Dit streven moet leiden tot transparantie en moet corruptie voorkomen. De werkwijze bij de Dienst der Domeinen is namelijk corruptiegevoelig.

Samsoedien nam begin februari het roer over van Steven Relyveld. Zij beloofde toen geen corruptie te zullen tolereren op het ministerie en benadrukte dat geen enkele ambtenaar geschenken mag nemen van burgers in ruil voor diensten waarvoor ze salaris ontvangen. Marinus Bee, DNA-commissielid van RGB, is niet op de hoogte van de verhuizing. Hij zegt dat de commissie nog niet door Samsoedien is ontvangen voor een kennismakingsbezoek, zoals gebruikelijk is wanneer een nieuwe minister aantreedt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina