Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie arrestaties na vondst 12 kilo coke op luchthaven

Drie arrestaties na vondst 12 kilo coke op luchthaven

18/03/2017 21:32 - Ivan Cairo

Drie arrestaties na vondst 12 kilo coke op luchthaven

Vorige maand stuitte de politie op de Nieuwe Haven op bijna 1000 kilo cocaïne die ook in sporttassen was verpakt. Foto: Archief KPS  

PARAMARIBO - De politie heeft de afgelopen dagen drie mannen gearresteerd in verband met de vondst van iets meer dan twaalf kilo cocaïne ruim een maand geleden op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Het gaat om medewerkers van extern bedrijf dat belast is het laden en lossen van vliegtuigen.

Andro M. (32), en Raoul D. (29) zijn op 2 maart aangehouden. Op 8 maart volgde de arrestatie van collega Duncan D. (42). De mannen ontkennen elke betrokkenheid bij deze zaak. Op last van een officier van justie zijn ze hangende het verder onderzoek ingesloten.

De politie meldt dat het Bestrijding Internationale Drugs (BID) Team op 21 februari 12.227 gram cocaïne aantrof bij controle van de machinekamer van een beltwagen, een van de wagentjes waarmee bagage op de luchthaven wordt getransporteerd. De drugs was verborgen in een sporttas.

De cocaïne werd in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de Narcotica Brigade. Het rechercheonderzoek dat daarna volgde bracht de drie verdachten in beeld waarna hun aanhouding volgde.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina