Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Chinese gemeenschap rouwt om overleden winkelier en zoon

Chinese gemeenschap rouwt om overleden winkelier en zoon

18/04/2017 17:09 - Ruth van der Kolk

Chinese gemeenschap rouwt om overleden winkelier en zoon

Een vrouw rouwt om haar man Lin Zhi Di en zoon Lin Yan die tijdens een brand in een supermarkt om het leven kwamen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Een rij mannen, gekleed in het zwart, staat voor de ingang van de Chinese school aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Een emotionele vrouw komt aanlopen met een foto van haar overleden man en zoon. Tijdens deze rouwdienst herdenken tientallen Chinezen de dood van de 58-jarige winkelier Lin Zhi Di en zijn zoon Lin Yan (28) die op 4 april op tragische wijze om het leven kwamen door een aangestoken brand in een supermarkt in Santi Kondre.

"Veel Chinezen wilden graag hun steun betuigen aan de familie. Ook wij als organisatie willen ons medeleven laten zien", vertelt Thomson Cheung, voorzitter van de Suriname Chinese United Association (Scua). Voor hem staat een rij met kransen, wierook en een foto van de overledenen. Hij betreurt het dat Chinezen steeds vaker slachtoffer zijn van criminaliteit, en daarom wegtrekken uit Suriname. "Mensen zijn bang. Daarom gaan ze weg. Scua kan hier niets aan doen, we hebben geen macht om op te treden. Er moet meer politie op straat komen."

Scua had dinsdag gevraagd aan het Chinese bedrijfsleven om de winkels tussen twee en vijf uur 's middags te sluiten. Op die manier wil de organisatie aandacht te vragen voor de toenemende criminaliteit. "We hebben respons gekregen van diverse winkeliers", zegt de Scua-voorzitter tevreden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina