Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Leerkrachten hervatten werkzaamheden donderdag

UPDATE: Leerkrachten hervatten werkzaamheden donderdag

10/05/2017 11:43 - Van onze redactie

Leerkrachten hervatten werkzaamheden donderdag

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben woensdagmorgen tijdens de algemene ledenvergadering in Mata Gauri besloten om donderdag weer naar school te gaan.

De Ware Tijd verneemt dat de leden toch hebben besloten om toch akkoord te gaan met het besluit van de regering om het volledige herwaarderingsloon eind mei uit te betalen. Vicepresident Ashwin Adhin heeft de BvL woensdag schriftelijk op de hoogte gesteld van de door de regering genomen besluiten. Dat is ook een reactie op een brief die de bond op 8 mei heeft gestuurd naar de regering. Het is de redactie nog niet gelukt om bondsvoorzitter Wilgo Valies te bereiken voor een reactie.

Diverse groeperingen hebben hun misnoegen geuit over de staking van de leerkrachten rond het naderende einde van het schooljaar. Renato Cyrus, vader van twee schoolgaande kinderen, was gisteren een éénmansactie begonnen op het Kerkplein om de stakenden ertoe te bewegen het onderwijsproces te hervatten. De onderwijsgevenden zijn sinds de vorige week dinsdag in actie. Na de Paasvakantie zijn de lessen niet hervat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina