Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Feyenoord kampioen Nederland

Feyenoord kampioen Nederland

14/05/2017 13:53

Feyenoord kampioen Nederland

 

ROTTERDAM - Feyenoord is na achttien jaar weer kampioen van Nederland. De voetbalclub uit Rotterdam stelde zondag de landstitel veilig door in eigenstadion De Kuip met 3-1 te winnen van Heracles Almelo. Concurrent Ajax won tegelijkertijd met 1-3 bij Willem II.

Dirk Kuijt maakte alle drie de treffers voor Feyenoord. De kampioenswedstrijd van de Rotterdammers kende een stormachtig begin, want al in de eerste minuut schoot Kuijt prachtig de 1-0 binnen. Nog binnen het kwartier was de wedstrijd al zo goed als beslist dankzij opnieuw Kuijt, die ditmaal koppend scoorde. Pas in de absolute slotfase was het weer raak.

Vanaf de strafschopstip completeerde Kuijt zijn hattrick, waarna het feest losbarstte in De Kuip en de vijftiende landstitel uit de clubhistorie een feit was. Nadat het vorige week op bezoek bij Excelsior hopeloos mis ging (3-0 verlies) voor Feyenoord moest er ook gewonnen worden van Heracles, want concurrent Ajax was tegelijkertijd met 3-1 te sterk voor Willem II.

Feyenoord sluit het seizoen af met een punt meer dan de Amsterdammers. De Rotterdamse club stond het hele seizoen bovenaan in de Eredivisie en alleen Ajax wist dat eerder te presteren in het seizoen 1997/1998. Meteen na de wedstrijd werd de schaal uitgereikt in De Kuip. De huldiging van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst op de Coolsingel is maandagochtend. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina