Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Baku Games: Brons voor taekwondoka Tosh van Dijk

Baku Games: Brons voor taekwondoka Tosh van Dijk

18/05/2017 14:05 - Terence Oosterwolde

Tosh van Dijk (l) pakte brons in Baku.

Tosh van Dijk (l) pakte brons in Baku.  

PARAMARIBO - Suriname heeft een tweede bronzen medaille erbij op de vierde Islamitische Solidariteitsspelen in Azerbeidzjan. Die is op naam gekomen van taekwondoka Tosh van Dijk, nadat hij donderdagmiddag in de halve finale verloor van de 21-jarige Seyed Ahmad Khosrowfar uit Iran.

De eindstand van het gevecht in de gewichtsklasse -74 kilogram was 30-16 voor de Iraniër, die in de finale Nikita Rafalovich van Uzbekistan (23 jaar) treft. Van Dijk had na de eerste ronde een 7-13 achterstand en zag die na de tweede ronde oplopen tot 7-24. Hij won de derde ronde met 9-6, maar de eindzege zat er niet in.

Met een sprong van 5,03 meter op het verspringen, is er voor Monifah Djoe een einde gekomen aan de vierde Islamitische Solidariteitsspelen. Ze eindigde als tiende. De zestienjarige Djoe kwam bij haar eerste sprong tot vijf meter, bij haar tweede poging tot 4,94 en tenslotte op 5,03. Daardoor kon ze niet meedingen om het eremetaal.

Het goud werd gewonnen door de 26-jarige Tahani Roumaiss Belabiod van Algerije, wier beste sprong 6,33 meter was. De even oude Maria Londa van Indonesië veroverde het zilver met een afstand van 6,30 meter. Het brons ging naar Marlyne Sarah Ngo Ngoa van Kameroen (6,06).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina