Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoefdraad: 'Uitspraken Santokhi klinkklare onzin'

Hoefdraad: 'Uitspraken Santokhi klinkklare onzin'

18/05/2017 15:01

Hoefdraad: 'Uitspraken Santokhi klinkklare onzin'

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad ervaart uitspraken van Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) ‘dat de regering zich als een “staatsoplichter” zou hebben gedragen in de samenwerking met het IMF’ (Internationaal Monetair Fonds,...red.) als een belediging. In het programma ‘Bakana Tori’ op Radio SRS noemde hij de uitlatingen van het assembleelid “klinkklare onzin”. Hoefdraad: “Het is je reinste idioterie, dat hij dat zit te verkondigen.”

Santokhi deed de gewraakte uitspraken dinsdag in het parlement tijdens de openbare vergadering waarbij de economische situatie in het land werd besproken met de regering. Zelf was Hoefdraad er niet bij, omdat hij in Saudi-Arabië de jaarvergadering van de Islamitische Ontwikkelingsbank bijwoonde. Volgens de bewindsman is het belangrijk dat hij namens Suriname aanwezig is tijdens evenementen zoals de jaarvergadering van de bank en niet alleen verschijnt wanneer geld van de instellingen nodig is. "Ze willen je ook zien, met je praten en willen dat je praat met collega's, governors en ministers en met hen in overleg treedt over heel wat zaken die met de internationale ontwikkelingen te maken hebben die voor ons als land belangrijk zijn."

Santokhi stelde dat de indruk bestaat dat de regering alleen met het IMF in zee is gegaan omdat de behoefte aan geld dringend was, maar dat ze niet de intentie had het afgesproken programma uit te voeren. Dinsdagmiddag bevestigde het IMF dat op verzoek van de Surinaamse autoriteiten het programma is gestaakt. Van de 478 miljoen US dollar die was afgesproken heeft de Centrale Bank van Suriname in juni vorig jaar 81 miljoen US dollar ontvangen. Het resterende bedrag zou naarmate het programma vorderde tot mei volgend jaar worden overgemaakt. Zo ver komt het dus niet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina