Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BOG adviseert bij symptomen oogontsteking

BOG adviseert bij symptomen oogontsteking

19/05/2017 11:01 - Van onze redactie

BOG adviseert bij symptomen oogontsteking

 

PARAMARIBO - Het Bureau Openbare Gezondheidszorg is momenteel bezig met een onderzoek naar een oogvirus dat epidemische vormen schijnt aan te nemen in Suriname.

De meeste voorkomende symptomen van dit virus zijn: rode ogen en slijm of pus in het oog, dichtplakkende ogen, een branderig gevoel, het gevoel alsof er een vuiltje in het oog zit en tranen of jeuk. Om een oogontsteking te verzorgen, adviseert het BOG om de oogleden met een nat watje, vanuit de zijkant naar de binnenkant van het oog schoon te maken. Het gebruik van ooglenzen en oogmake-up wordt afgeraden.

De verspreiding van het virus vindt plaats door nauw contact met een persoon die het virus draagt en wordt overgebracht door een handdruk, niezen of hoesten of het aanraken van besmette oppervlakken zoals deurknoppen of hendels. Om verspreiding van het virus te voorkomen wordt daarom het veelvuldig wassen van de handen aangeraden. Onder normale omstandigheden is de oogontsteking binnen een week over.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina