Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dorpsbewoners Atjoni ontvangen 130 citrusplantjes

Dorpsbewoners Atjoni ontvangen 130 citrusplantjes

19/05/2017 13:30 - Van onze redactie

Dorpsbewoners Atjoni ontvangen 130 citrusplantjes

Foto: LVV  

PARAMARIBO - Dorpsbewoners van Atjoni en omgeving hebben woensdag honderddertig citrusplantjes gekregen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), voor meer diversiteit van gewassen. Dat meldt LVV in een persbericht.

District Sipaliwini teelt vooral drooglandrijst en aardvruchten voor eigen gebruik en verkoop, terwijl groenten en vruchten worden gehaald uit Paramaribo. Minister Soeresh Algoe van LVV en zijn delegatie hebben ongeveer de helft van de sinaas- en peraplantjes overgeplant in de grond, op de plek van de demonstratieplots van hooglandrijst.

Ook ontvingen de bewoners diverse groentezaadjes. De overige plantjes zijn verdeeld onder de lokale bewoners. Binnenkort zal de training occuleren aanvangen, zodat de bewoners zelf meer citrusplantjes aanmaken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina