Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kennedystichting deels uit de zorgen

Kennedystichting deels uit de zorgen

19/05/2017 05:05 - Merredith Bruce

Kennedystichting deels uit de zorgen

 

PARAMARIBO - Door uitzonderlijk hoge kosten voor onderhoud, water en elektriciteit en uitbetaling van personeel is het voor de Kennedystichting elke maand een uitdaging om rond te komen.

Om 'zomaar' een donatie van SRD 11.000 te krijgen, notabene in de moeilijke economische situatie, betekent dus heel veel. "Het is prijzenswaardig dat u in deze moeilijke tijd het initiatief neemt om dit te doen" richtte Jan Cheuk A Lam, voorzitter van de Kennedystichting, zich tot vertegenwoordigers van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten die het geled schonk. Sergio Pollard van de afdeling Communicatie en Gemeenschapsdiensten vertelt dat elk jaar een inzamelingsactie wordt gehouden ten behoeve van instanties waar de nood het hoogst is.

Hij noemde het een uitdaging om het geld bijeen te krijgen, maar het enthousiasme waarmee het in ontvangst is genomen een bekroning voor het goede werk.

Het geld zal verdeeld worden tussen de school en het internaat van de Kennedystichting. Zij zullen de bestemming bepalen. De nood is heel hoog, zegt algemeen directeur Lea Welzijn-Overeem. Ze noemt als voorbeeld de aanschaf van een nieuwe wasmachine, die al gauw dichtbij de SRD 5000 komt te liggen. "Maar we stellen prioriteiten." Ook voeding voor de pupillen van het internaat kost veel. De stichting is voor een groot deel afhankelijk van overheidssubsidie, waarvan de betaling moeizaam verloopt.De school telt 86 leerlingen en in het internaat biedt opvang aan 47 pupillen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina