Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leerlingen pleiten voor 'schoon Suriname'

Leerlingen overhandigen milieupetitie aan DNA-voorzitter

19/05/2017 04:05 - Van onze redactie

het moment waarop de kinderen de milieupetitie aan DNA-voorzitter overhandigden

het moment waarop de kinderen de milieupetitie aan DNA-voorzitter overhandigden Foto: dWT  

PARAMARIBO - Kinderen van zeven scholen uit Abrabroki, Saron en Beekhuizen hebben donderdag een milieupetitie met 902 handtekeningen overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons. De petitie is een onderdeel van het project ‘Wereld Aarde Dag 2017’ van de stichtingen Projekten en MilieuWatch Suriname.

Elf kinderen lazen een verklaring voor waarin ze het belang van het milieu benadrukten, maar ook het verlangen uitspraken om in een schoon Suriname op te groeien. "Suriname is een mooi land, maar al dat zwerfvuil maakt het lelijk en vies. Op veel plaatsen wordt de gezondheid van de natuur verstoord door neergegooid afval: van snoeppapiertjes tot hele koelkasten. We eisen van alle volwassenen die verantwoordelijk zijn voor onze rechten dat ze ons beschermen en verzorgen en dat ze meewerken aan een duurzaam milieu. Want de vervuiling moet stoppen", aldus de kinderen.

Humphrey Schurman, voorzitter van de stichtingen Projekten en MilieuWatch Suriname is blij met het initiatief van de kinderen en verduidelijkt wat hij van de assemblee wenst. "We willen een strenger toezicht op de uitvoering en naleving van de politiewet tegen zwerfvuil, ondersteuning van de initiatieven om Suriname te leren wat afval met de natuur doet en het ondersteunen van initiatieven rond recycling." De parlementsvoorzitter Jennifer Simons, vindt de petitie een mooi initiatief en een begin in het bewustwordingsproces van de jeugd. "Het is positief dat de jongeren zich bewust zijn van het belang van een schoon milieu." 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina