Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Misdaadslachtoffercijfers Paramaribo laagste in regio

Misdaadslachtoffercijfers Paramaribo laagste in regio

19/05/2017 16:45 - Van onze redactie

Misdaadslachtoffercijfers Paramaribo laagste in regio

Foto: IDB  

PARAMARIBO - Terwijl de criminaliteit in grote delen van het Caribisch gebied enorm veel zorgen baart, blijken de cijfers van misdaadslachtoffers in Paramaribo het laagst te zijn in de regio. Zo blijkt uit onderzoek van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) naar de situatie in vijf hoofdsteden.

Paramaribo heeft volgens de IDB in vergelijking met de vier andere steden de laagste slachtofferschapcijfers voor veel- voorkomende straatmisdrijven. Slechts 3,3 procent van de inwoners van Paramaribo meldde slachtoffer te zijn van diefstal van persoonlijke goederen (zonder geweld) en 1,5 procent van een overval (met geweld) over een periode van twaalf maanden.

De bevindingen van het rapport zijn gericht op het hoofdstedelijke gebied van Paramaribo en geven geen informatie over het binnenland. Daar zouden misdaadniveaus anders kunnen zijn. Het rapport omvat ook niet specifiek georganiseerde misdaad. De bank zegt dat terwijl de bezorgdheid over criminaliteit in het Caribisch gebied is toegenomen, het moeilijk blijft om datagestuurde preventieprogramma's van geweld te ontwerpen, toe te passen en te evalueren zonder kwalitatief vergelijkbare en gedetailleerde gegevens.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen