Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tariefverhoging vervoerders overheid in verschiet

Tariefverhoging vervoerders overheid in verschiet

19/05/2017 09:59 - Gilliamo Orban

Tariefverhoging vervoerders overheid in verschiet

 

PARAMARIBO - Bus- en boothouders die leerlingen en leerkrachten vervoeren en busjouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) krijgen een verhoging. Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Communicatie en Toerisme heeft hen een bod gedaan, waarover de betrokkenen zich moeten uitspreken.

Dinsdag vergadert deOrganisatie van Bushouders in Suriname (OBS) met de schoolvervoerders en woensdag met de busdhouders van het NVB. "Zij zullen bepalen of ze het hiermee eens zijn", zegt Kenneth Themen, voorzitter van de OBS. Bij het schoolvervoer gaat het om ongeveer 800 trajecten en het NVB ongeveer 200 . 

Themen wil niet zeggen wat het bod van de minister inhoudt en ook niet hoe hij denkt dat de leden zullen reageren. De OBS heeft de overheid een verhoging van 136 procent gevraagd. De laatste verhoging dateert van 2012 en het tarief was toen met tien procent verhoogd. In de 136 procent is alleen rekening gehouden met de sterk verhoogde prijzen van busonderdelen door de devaluatie van de Surinaamse dollar. De gestegen kosten van levensonderhoud, zoals die voor iedereen gelden zijn niet meegerekend in het gevraagde percentage.

De tarieven van particuliere lijnbushouders zijn ingaande woensdag verhoogd met 23,3 procent en gelden tot 1 augustus. Themen begrijpt dat de overheid de subsidie aan instanties en bedrijven wil afschaffen. "Het zou ook goed zijn dat de prijs van buskaarten van scholieren en het rittarief van het NVB worden verhoogd", aldus Themen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina