Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zwerfvuil bij RK-begraafplaats al een jaar niet opgehaald

Zwerfvuil bij RK-begraafplaats al een jaar niet opgehaald

19/05/2017 07:05 - Van onze redactie

PARAMARIBO - Er wordt helemaal niets aan dit zwerfvuil gedaan”, klaagt Sonja Lisse, directeur van de RK-begraafplaats. De grasstrook naast de begraafplaats is domeingrond. Het vuilnis dat erop ligt wordt al een jaar niet opgehaald, want het contract van het bedrijf dat het moest opruimen is niet vernieuwd.

Lisse werkt er al negen jaar bij de begraafplaats. "Een aantal jaren geleden heb ik alle bomen aan de zijkant van het kerkhof weggehaald omdat jongeren daar schuilplaatsen bouwden. Nu die bomen zijn weggehaald en dat probleem is opgelost, heb ik te kampen met een ander probleem: zwerfvuil. Het zijn de onverschillige bewoners van de Prinsessestraat, die grenst aan de begraafplaats, die hun vuilnis achteloos vanaf hun balkon naar de beneden gelegen strook gooien." Lisse hoopt dat er snel een nieuwe deal wordt gesloten tussen het ministerie van Openbare Werken en een ophaaldienst.

Raoel Sweedo, woordvoerder van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, weet niet over welk bedrijf het gaat en hoe het komt dat het contract vorig jaar niet is vernieuwd. "Wat ik wel kan zeggen, is dat we eind deze maand zullen bekijken hoe we het probleem kunnen oplossen." Indien dat niet gebeurt, zal Lisse het ministerie opnieuw aanschrijven. "Want zoals het er nu bij ligt, kan echt niet", zegt ze. Swedo zelf pleit nog steeds voor een milieuwet op grond waarvan sluikstorten kan worden bestraft. "Het is erg gesteld met het milieubewustzijn van de Surinamers. Er moet milieupolitie komen die dit soort onburgerlijk gedrag bestraft", aldus de woordvoerder.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina