Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Linscheer spant kort geding aan

Linscheer spant kort geding aan

07/06/2017 14:03 - Van onze redactie

Linscheer spant kort geding aan

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Melvin Linscheer, veiligheidsadviseur van de president en voormalig directeur van het Bureau Nationale Veiligheid (BNV) wil wegens smaad een kort geding aanspannen tegen de inmiddels ex-minister Eugene van der San. De aanleiding hiervoor zijn ‘ernstige beschuldigingen en verdachtmakingen’ die Van der San tijdens een maandag gehouden een persconferentie uitte. Dat maakte Linscheer woensdag bekend tijdens de persconferentie in het perscentrum.

Van der San beschuldigde Linscheer ervan samen te werken met Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) om Van der Sans beleid de kop in te drukken. Linscheer: "Santokhi en ik hebben jarenlang internationaal geopereerd."

De dinsdag opgestapte minister heeft zijn functie na een ontmoeting met president Desi Bouterse neergelegd. Die heeft hem volgens een verklaring van het Nationaal Informatie Instituut (NII) gevraagd zijn portefeuille ter beschikking te stellen. In een korte verklaring stelt Van der San echter dat hij zelf met onmiddellijke ingang zijn ontslag heeft ingediend, omdat de toon tijdens het gesprek met het staatshoofd hem "niet heeft bevallen". Hij krijgt de twijfelachtige eer van 'een van de kortst zittende bewindslieden' bij Justitie en Politie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina