Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Volgende Juspol-minister zal ook snel opstappen’

Belfort: ‘Volgende Juspol-minister zal ook snel opstappen’

09/06/2017 16:03 - Van onze redactie

‘Volgende JusPol-minister zal ook snel opstappen’

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De volgende minister van Justitie en Politie (Juspol) zal ook snel ontslagen worden of opstappen, net als ex-minister Eugene van der San. Dat zegt parlementslid Edward Belfort (Abop) vrijdag in het radioprogramma ABC Actueel.

Het is nog niet bekend wie Van der San eventueel zal opvolgen, maar Belfort heeft er nu al geen vertrouwen in. Hij zegt dat ministers zelf toch geen beleid mogen maken, omdat die 'elders worden gemaakt'. "De president gaat weer iemand aanstellen die geen beleid mag maken en geen geld kan vrijmaken om iets te veranderen. Diegene gaat dat, net als Van der San, merken en vervolgens weer bedanken. Dit zal zich blijven herhalen."

Vooralsnog ziet hij geen 'weldenkend persoon' de vacature van Juspol-minister vervullen. "En ondertussen gaat de samenleving gebukt onder criminaliteit, omdat er geen beleid is." Volgens Belfort had de ex-minister niet voldoende in huis om de functie naar behoren uit te oefenen. Het Abop-lid zag het ontslag van Van der San al aankomen. "Hij was gefrustreerd vanwege het vele werk, en zag de verbanden niet tussen al die schakels van Juspol."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina