Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Honderden geëvacueerd door bosbranden Kroatië

Honderden geëvacueerd door bosbranden Kroatië

19/06/2017 20:01

Honderden geëvacueerd door bosbranden Kroatië

Foto: AP  

ZAGREB - Honderden toeristen en bewoners langs de Kroatische kust zijn op maandag geëvacueerd vanwege grote bosbranden. Die ontstonden afgelopen weekend al, en werden door stevige wind verder aangewakkerd. Volgens lokale autoriteiten gaat het onder meer om achthonderd toeristen, meldt AP.

De brand begon in het nationale park Biokovo. Toeristen in de vakantiebestemmingen Makarska en Tucepi liepen risico. Drie hotels zijn ontruimd. Driehonderd brandweermannen en honderdvijftig militairen zijn de brand aan het bestrijden op het moment. Ook zijn er drie blusvliegtuigen ingezet. Vooralsnog is er niemand gewond geraakt. Kroatië kampt vaker met grote bosbranden, vaak als gevolg van menselijk handelen.

Het afgelopen jaar heeft Kroatië het aantal Nederlandse toeristen zien toenemen. Het land profiteert onder andere van de onrust in Turkije en Griekenland, waardoor mensen vaker voor vakantie uitwijken naar de Adriatische kust. Afgelopen weekend braken er ook grote bosbranden uit in Portugal. Meer dan zestig mensen kwamen daarbij om het leven. Volgens autoriteiten waren het de meest dodelijke bosbranden in het land in de moderne geschiedenis. NRC

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina