Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man rijdt in op politiebusje in Parijs

Man rijdt in op politiebusje in Parijs

19/06/2017 16:01

Man rijdt in op politiebusje in Parijs

Foto: AP  

PARIJS - Een man is maandag bewust op een politiebusje ingereden op Champs-Élysées in Parijs. De man was gewapend en is bij de aanval omgekomen, meldt een woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens de woordvoerder gaat het om een bewuste actie en is het onderzoek inmiddels overgenomen door de anti-terrorisme eenheid van de politie. Bij het incident zijn er geen agenten of burgers gewond geraakt. Het voorval vond plaats dichtbij het presidentieel paleis en de Amerikaanse Ambassade.

De politie heeft de straat afgezet en roept op om het gebied nog te vermijden. De situatie is inmiddels onder controle. Wel is de Franse explosieven opruimingsdienst aanwezig om het voertuig en de omgeving te controleren op eventuele explosieven. De man zou met zijn auto de voorkant van een politiebus hebben geramd en het voertuig is daarna in brand gevlogen. Het voertuig van de man zou na de botsing in brand zijn gevlogen. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen