Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Noersalim installeert uitvoeringscommissie

Minister Noersalim installeert uitvoeringscommissie

19/06/2017 15:01 - Van onze redactie

Minister Noersalim installeert uitvoeringscommissie

Foto: Ministerie van Binnenlandse Zaken  

PARAMARIBO - Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op donderdag de uitvoeringscommissie ‘Vergroting van de toegankelijkheid vonnissen zorg- en, beleidsgebieden’ van het directoraat Binnenlandse Zaken geïnstalleerd. Deze commissie heeft als doel technische voorbereidingen te treffen, zodat rechterlijke vonnissen die Biza betreffen, toegankelijk worden gemaakt. Dat meldt het ministerie maandag in een persbericht.

Het is belangrijk om invulling te geven aan rechterlijke vonnissen, stelt de bewindsman. Vooral het financiële aspect kan enorm zwaar drukken op het budget. "Om dit richtig te kunnen doen, moeten we eerst weten aan welke rechterlijke vonnissen Biza uitvoering moet geven." Een aantal taken van de commissie zijn onder meer: een digitale databank ontwikkelen, de juridische infrastructuur opzetten en het vaststellen van processen voor de afhandeling van vonnissen.

Volgens Biza-onderdirecteur Jeffrey Joemanbaks van Juridische aangelegenheden en Regelgeving gaat het onder andere om vonnissen, personele- en nationaliteitsaangelegenheden "En u weet dat in de praktijk van die uitvoering, soms haken en ogen zijn. Wij willen dat alles in kaart brengen". De commissie wordt geleid door voorzitter Habieb en bestaat uit nog vier overige leden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina