Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel overheidscrèches maandag in actie

Personeel overheidscrèches maandag in actie

19/06/2017 05:22 - Van onze redactie

Personeel overheidscrèches maandag in actie

 

PARAMARIBO - De leden van de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) leggen maandag de werkzaamheden tijdelijk neer. Zij zijn in afwachting van een 'aanvaardbare correctie'. Het bondsbestuur maakt bekend dat zij via de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL) een protestbrief naar de regering heeft gestuurd.

"De leden zijn zeer misnoegd over het feit dat er binnen de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) dictatoriale handelingen doorgedrukt worden. Zij eisen dat de Overheid op adequate wijze in overleg treedt met hun vertegenwoordiger, de Bond Landsdienaren Crèches. Om hier kracht bij te zetten zullen de crèches op maandag 19 juni geen pupillen opvangen", staat in de brief. Het personeel eist dat zij er informatie wordt verschaft aangaande carrièremogelijkheden, bevorderingen studiemogelijkheden en functioneren van de crèches aan de hand van ECD-standaarden.

Vrijdagmiddag hebben medewerkers tijdens een algemene ledenvergadering hierover verhit vragen aan het bondsbestuur gesteld. Vernomen wordt dat er door de directie van SBEC een totale structuurwijziging in gang is gezet. Vanaf 1 oktober zullen medewerkers uit bepaalde categorieën worden gemuteerd naar het ministerie van Onderwijs. "Ook zullen peuterklassen in crѐches van de SBEC en Het Lammetje worden opgedoekt." Het bondsbestuur hekelt ondermeer de onzekere status van parttimers en de beperkte doorstroom van de 32 medewerkers die onlangs de opleiding tot groepsleidster hebben afgerond.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina