Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Van Dijk-Silos wist van seksuele uitspattingen Brownsweg

Van Dijk-Silos wist van seksuele uitspattingen Brownsweg

19/06/2017 00:02 - Naomi Hoever

Voormalig minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, is al geruime tijd op de hoogte van de de perikelen rondom prostitutie in Brownsweg.

Voormalig minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, is al geruime tijd op de hoogte van de de perikelen rondom prostitutie in Brownsweg. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Ontstemd en met ‘bloedend’ hart verneemt ex-minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos over de perikelen rondom prostitutie in Brownsweg, terwijl zij hiervan allang gewag had gemaakt. Om deze reden wilde zij als minister ook in dat gebied een meldpunt voor kindermisbruik openen

"Men vond mij overdreven. Er werd gezegd dat er geen sprake is van seksueel misbruik." Haar reactie volgt na het bericht in de donderdageditie van de Ware Tijd waarin hoofdkapitein Henk Finisie, zijn bezorgdheid heeft geuit over de openlijke sekspraktijken van Dominicaanse vrouwen in het dorp in Brokopondo. Jonge meisjes die dit zien blijven ook hangen bij de locaties waar de prostituees hun diensten aanbieden. Van Dijk-Silos waarschuwt dat de toekomst van kinderen in gevaar is.

Zij vindt het jammer dat er geen continuering van beleid is. Toen zij gewag maakte van het misbruik in Brownsweg zag de toenmalige districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Yvonne Pinas het nut van een meldpunt niet in. In een interview met de redactie vorig jaar had ze gezegd dat wat de toenmalige minister beweerde haar niet bekend was. "De huidige dc ziet het wel. Dit is tekenend voor wat er bij de overheid gebeurt. Er is altijd ad-hocbeleid gemaakt, geen continuering", betreurt van Dijk-Silos.

De ex-bewindsvrouw zegt dat dit gebied ook in het landelijk programma was opgenomen om meldpunten op te zetten. In de planning om landelijke meldpunten op te zetten waren naast Apoera, Latour en Coronie ook Brownsweg en Moengo opgenomen. In de laatste twee genoemde gebieden is niet meer voorzien. De door van Dijk-Silos geïnitieerde en opgezette meldpunten dienen voor het aangeven van kindermishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik en voor kinderbescherming.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina