Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vicepresident ontmoet Jeugdparlement

Vicepresident maakt kennis met Jeugdparlement

19/06/2017 17:15 - Van onze redactie

Vicepresident (vp) Ashwin Adhin (r) en de NJP-voorzitter Kelvin Konikie (l)

Vicepresident (vp) Ashwin Adhin (r) en de NJP-voorzitter Kelvin Konikie (l) Foto: Ministerie van Sport- en Jeugdzaken  

PARAMARIBO - Vicepresident Ashwin Adhin heeft kennisgemaakt met voorzitter Kelvin Konikie en overige leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Ondanks de het formele karakter van de vergaderzaal van de Raad van Ministers (RvM), waar het gezelschap zaterdag bijeen kwam, was de sfeer ontspannen.

Er werd over diverse onderwerpen gediscussieerd, waaronder de ontstane situatie bij een drietal kindertehuizen en de recente staking van schoolvervoerders kwam ter sprake. Dat maakt het ministerie van Sport- en Jeugdzaken maandag in een persbericht bekend. 

Volgens de vicepresident vervult het instituut zonder meer een bijzondere rol. Enkele onderwerpen die de door commissievoorzitters zijn aangehaald hebben betrekking op de accreditatie van de universiteit, het versnellen van het bouwproces van verscheidene scholen in de districten en het verhogen van de jeugdparticipatie. Ook het formeren van studentencommissies op scholen van alle niveaus en de studiemogelijkheden optimaliseren is naar voren gekomen.

Adhin is tijdens het twee uur durende bezoek op een aantal zaken nader ingegaan. Hij zegt dat sommige van de onderwerpen "reeds op het bord van de regering liggen en in behandeling zijn". Toch stelt hij dat het proces tijd in beslag zal nemen en alles niet in één keer kan worden opgelost. "Je gaat niet iedereen tevreden kunnen stellen, want je zal keuzes moeten maken", onderstreept de vp. Komende week zal hij de pijnpunten met de RvM bespreken enl het NJP zal van een rapportage worden voorzien.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina