Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Agenten betrokken bij aanhouding Mitch Henriquez blijven anoniem

Agenten betrokken bij aanhouding Mitch Henriquez blijven anoniem

27/06/2017 18:03

Agenten betrokken bij aanhouding Mitch Henriquez blijven anoniem

Foto: ANP  

DEN HAAG - De voorzieningenrechter in Den Haag heeft dinsdag bepaald dat de namen van de vijf agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez niet openbaar worden gemaakt aan de nabestaanden van de omgekomen Arubaan.

Eind maart werd het verzoek ook al afgewezen. De nabestaanden van Henriquez willen de namen weten omdat zij de agenten willen oproepen om te getuigen in een zogenoemd voorlopig getuigenverhoor, in voorbereiding op een civiele rechtszaak.

De Haagse voorzieningenrechter zegt het verzoek af te wijzen omdat in de eerdere kort geding-procedure in maart op dezelfde gronden om de namen van de politieagenten werd gevraagd en dat toen is afgewezen.

Ook toen was het argument om de vordering af te wijzen dat de rechtbank in een eerder stadium al afwijzend had beslist op het gelijkluidende verzoek van eisers. "Via de voorzieningenrechter kan niet een beslissing van een andere rechter worden aangevochten", aldus de rechtbank.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina