Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Theo Para: ‘Strafeis markeert historische overwinning’

Theo Para: ‘Strafeis tegen Bouterse markeert historische overwinning’

28/06/2017 18:30 - Van onze redactie

Theo Para: ‘Strafeis tegen Bouterse markeert historische overwinning’

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Het feit van een strafeis markeert een historische overwinning in de decennia oude strijd voor gerechtigheid, van nabestaanden en mensenrechtenactivisten.” Dit stelt publicist Theo Para in een radiocolumn voor de Nederlandse NPO Radio 1 naar aanleiding van de twintig jaar straf die woensdag is geëist tegen Desi Bouterse als hoofdverdachte in het 8 Decemberstrafproces.

"Het is een enorme opkikker voor de idee van de rechtsstaat in Suriname. Het demonstreert de Surinaamse courage civil. Want de drugsveroordeelde, hoofdverdachte, is president van de republiek en opperbevelhebber van het leger", aldus Para in zijn radiocolumn.

"Ik kan een gevoel van voldoening niet ontkennen als ik denk aan mijn collega-publicist Bram Behr en de andere veertien voormannen van de democratie. Hun postume overwinning komt in zicht."

Desondanks is Para niet tevreden met het feit dat de auditeur-militair Bouterse als 'medepleger' heeft gekwalificeerd. "Bij misdrijven tegen de menselijkheid, bij systeemcriminaliteit, is de hoogste in hiërarchie ook de grootste boosdoener. Bouterse was de grootste beul, en verdient een hogere straf."

Beluister hier de volledige radiocolumn      

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina