Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DOE verwerpt onbehoorlijke uitval minister Peneux

DOE verwerpt onbehoorlijke uitval minister Peneux

09/07/2017 20:32 - Ivan Cairo

DOE verwerpt onbehoorlijke uitval minister Peneux

 

PARAMARIBO - In een voorlichtingsprogramma op Radio SRS heeft onderwijsminister Robert Peneux zich zaterdag op een ongekend grove wijze uitgelaten. Hij lanceerde een verbale aanval tegen professor Henri Ori die hem onterecht zou hebben betrokken in een polemiek tusssen Ori en professor Hubert Rampersad. Peneux bestempelde Ori zelfs als likker van het achterwerk van de president om in bepaalde functies aangesteld te worden. Op sociale media wordt met afschuw gereageeerd op de uitspraken van de bewindsman.

Ook politieke partij DOE neemt aanstoot aan de onbehoorlijke en platvloerse publieke uitlatingen van de onderwijsminister en verwerpt deze met klem. Peneux noemde Ori zelfs "een waardeloze wetenschapper en mens" en zei dat hij liever uit het land kan vertrekken. In een communiqué stelt DOE dat gezaghebbende instanties al geruimte tijd aangeven dat het onderwijs achteruitgaat. Met ingrepen wordt getracht de achteruitgang een halt toe te roepen.

"Waarden en normen zijn pilaren waarop onderwijs gestoeld is en die het karakter van onze jongeren moeten helpen vormen en uiteindelijk bepalen", aldus DOE. Zonder een sterk karakter, gestoeld op de juiste waarden en normen, zal volgens de partij elke poging mislukken. Het ministerie van Onderwijs is dé instantie die ervoor moet zorgen dat de samenleving met name de schoolgaande jeugd gevormd wordt tot burgers die anderen respecteren en werken aan de ontwikkeling en opbouw van zichzelf, hun gezin en de samenleving.

Het is daarom ten zeerste af te keuren, stelt DOE, dat juist de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur door zijn uitspraken geen respect getoond heeft naar zijn medemens. De uitspraken van Peneux  zijn niet alleen een minister onwaardig maar horen helemaal niet thuis bij een minister die zorg moet dragen voor de opvoeding van de samenleving, meent DOE. Indien Ori verkeerd is geweest heeft de bewindsman middelen ter beschikking om hem te corrigeren.

Peneux doet met zijn gedrag inbreuk op alles waar onderwijs voor staat. "Als er op het niveau van de regering geen respect meer voor elkaar is, hoe zal het ons dan lukken om gezamenlijk te werken aan de uitdagingen in ons onderwijs en onze samenleving? Hoe willen wij dat onze kinderen met respect zullen kijken en luisteren naar onze leerkrachten. Immers het voorbeeld dat zij krijgen is om elkaar maar neer te halen en te beledigen." DOE verwacht dat regering en parlement de bewindsman zullen corrigeren en zijn gedrag afkeuren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen