Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderwijsminister Peneux verontschuldigt zich

Onderwijsminister Peneux verontschuldigt zich

10/07/2017 14:29 - Van onze redactie

Onderwijsminister Robert Peneux door het stof.

Onderwijsminister Robert Peneux door het stof. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Onderwijsminister Robert Peneux heeft maandag zijn "welgemeende verontschuldigingen" aan de samenleving aangeboden voor zijn "harde uitspraken via de media". In het radioprogramma 'Info Educatief' had Peneux zaterdag Henri Ori met de grond gelijkgemaakt.

In zijn verontschuldiging geeft Peneux aan dat hij een "neutrale houding" moest behouden en de "rust" had kunnen bewaren. "Maar op de eerste plaats is de minister ook mens en niets is zo lastig als je zomaar in een gevecht wordt betrokken waarbij twee wetenschappers - Hubert Rampersad en Ori - elkander beschuldigen over het professorschap."

In het radioprogramma noemde Peneux Ori een "waardeloze wetenschapper", "waardeloos mens", "ongeloofwaardig mens", "een corrupteling" en beschuldigde hij de wetenschapper ervan "het achterste werk van de president dagen en maanden te willen likken" voor functies en "geen ballen tussen zijn benen te hebben". Onder meer de politieke partij DOE eiste verontschuldigingen van Peneux en vroeg de regering om de minister te corrigeren vanwege zijn gedrag dat de partij bestempelde als "minister onwaardig".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina