Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Muguruza verslaat Williams en pakt Wimbledon-titel

Muguruza verslaat Williams en pakt Wimbledon-titel

15/07/2017 14:33

Muguruza verslaat Williams en pakt Wimbledon-titel

Foto: ANP  

LONDEN - Garbine Muguruza heeft zaterdag voor het eerst in haar loopbaan Wimbledon gewonnen. De 23-jarige Spaanse was in de finale in twee sets te sterk voor Venus Williams: 7-5 en 6-0. Het is voor Muguruza haar tweede grandslamtitel.

Vorig jaar was ze de beste op Roland Garros. Muguruza plaatste de eerste break van de wedstrijd bij 5-5. Nadat Williams (37) in de game ervoor twee setpunten had laten liggen, sloeg de Spaanse wel toe op haar tweede breakkans. De mondiale nummer vijftien serveerde de set vervolgens professioneel uit. Muguruza hield het momentum vast in het begin van de tweede set en plaatste twee breaks op rij.

De gespannen ogende Williams won vervolgens geen game meer. De partij duurde een uur en achttien minuten. Het was voor Williams, nummer elf van de wereldranglijst, al haar negende finale op Wimbledon. Ze won het toernooi vijf keer (2000, 2001, 2005, 2007 en 2008).

Muguruza stond eerder in 2015 in de eindstrijd van het grandslamtoernooi. Toen moest ze haar meerdere erkennen in Serena Williams, de jongere zus van Venus die dit jaar afwezig was vanwege haar zwangerschap. Een jaar later nam ze revanche op Serena Williams door haar te verslaan in de finale van Roland Garros. Muguruza is nu de enige vrouw die zowel van Venus als Serena Williams heeft gewonnen in een grandslamfinale. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina