Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zesdeklassers rust gunnen in toetsperiode

Zesdeklassers rust gunnen in toetsperiode

15/07/2017 03:24 - Merredith Bruce

Zesdeklassers rust gunnen in toetsperiode

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Vereniging van Opvoedkundigen, Onderwijskundigen en Aanverwante Wetenschappen wil dat dit jaar het slagingspercentage op de basisscholen boven het jaarlijkse gemiddelde van zestig procent uitkomt. Ze roept de gemeenschap daarom op om de zesdeklassers in elk opzicht “alle rust te gunnen” in de toetsweek die woensdag begint.

De vereniging laat in een verklaring weten dat 'ritmestoornissen' en 'ongewenste informatie' via onder andere communicatie-instrumenten beslist vermeden moeten worden. Voorzitter Humphrey Bergraaf legt nader uit dat elke verkeerde informatie via de digitale snelweg psychologisch van invloed kan zijn op de concentratie van de leerlingen. Hij noemt als voorbeeld valse informatie dat de toets verschoven wordt.

Bergraaf zegt dat er geen specifieke aanleiding is voor de oproep van de vereniging. "Door de open digitale mogelijkheden kan er van alles gezegd worden, waarmee niet alleen de leerling, maar ook de leerkracht psychisch kan worden beïnvloed. Dat is een stoornis in het leerritme." Hij roept daarom op om uiterst voorzichtig te zijn en de leerlingen in elk opzicht rust te gunnen.

Hij stelt dat leerlingen zelf ook verantwoordelijk zijn om zich te concentreren op hun toets. Deelnemers aan de toets kunnen op de toetsdagen hun mobiele telefoon het beste ver van zich afhouden om de verleiding te weerstaan die te gebruiken. De vereniging heeft zich vaker uitgesproken over de lage slagingspercentages van de afgelopen schooljaren en oorzaken daarvan. Ze vindt het daarom noodzakelijk om aan de vooravond van de zesdeklastoets op te roepen tot waakzaamheid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina