Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Het is een pijnlijke misser’

‘Het is een pijnlijke misser’

17/07/2017 00:02 - Aidy Pinas-Agodeba

‘Het is een pijnlijke misser’

Foto: Google Images  

PARAMARIBO - "Ik heb er spijt van en wil duidelijk aangeven dat het geen bewuste actie is geweest. Ik zal mijn uiterste best doen om zulks niet meer te laten gebeuren”, zegt programmamaker Orpheo Friperson.

Hij kreeg in de voorbije week flink de wind van voren, na de uitzending van het radioprogramma Info Educatief, waarin de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Robert Peneux, zich flink heeft laten gaan tegenover wetenschapper Henri Ori. "Het is een pijnlijke misser, maar ik ben al uit het dal geklauterd", zegt Friperson. Hij verzorgt het programma al langer dan vier jaar en dit is "het ergste" dat hij ooit heeft meegemaakt.

Friperson vindt niet dat dit onderwerp oneindig besproken moet worden. Intussen heeft hij al een punt achter het voorval gezet en hij wenst op de gebruikelijke wijze door te gaan. Afgelopen weekend heeft ook hij sorry gezegd tegen de luisteraars, nadat de minister daags na het voorval al zijn verontschuldigingen had aangeboden.

Friperson benadrukt dat er sprake is geweest van een opwelling. Hij wil zaken niet goedpraten, maar zegt dat er is een prikkel is geweest die de emoties heeft gevoed. De bewindsman heeft zich daadwerkelijk laten gaan en uitlatingen gedaan aan het adres van Ori, die eerder de minister negatief had besproken in een programma op een ander radiostation. Dit had in feite voorkomen moeten worden; dan zou het misschien niet zo ver zijn gekomen.

Friperson, die geen deel uitmaakt van het voorlichtingsteam van het ministerie, zegt dat hij een 'dure les' heeft geleerd. Hij belooft voortaan waakzamer te zijn en hoopt dat Peneux niet wordt ontslagen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina