Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouwenbasketbalplay-off begint zondag

Vrouwenbasketbalplay-off begint zondag

17/07/2017 15:51 - Terence Oosterwolde

Morena Leter van De Arend (l) probeert de bal te passen, terwijl ze wordt verdedigd door Lydia Tolud van Yellow Birds.

Morena Leter van De Arend (l) probeert de bal te passen, terwijl ze wordt verdedigd door Lydia Tolud van Yellow Birds. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) heeft in samenspraak met de vier vrouwenverenigingen besloten de play-off een week eerder op te starten. De eerste halvefinalewedstrijden worden al op 23 juli gespeeld in de Ismay van Wilgen Sporthal.

De nacompetitie had aanvankelijk op 30 juli moeten beginnen, maar daarvan is afgezien omdat partijen overeen zijn gekomen de nationale U17-meisjesselectie alle gelegenheid te geven zich voor te bereiden op CentroBasket van volgende maand in Puerto Rico. Daarbij is meegenomen dat van zeker titelverdediger De Arend en SCVU een groot deel van de geselecteerden ook een vaste waarde is in de hoofdmacht.

SBA-competitieleider Henk Rahan zegt dat in de competitievergadering van vrijdag ervoor gekozen is de halve finale (best-of-three) af te werken vóór vertrek van de nationale selectie op 13 augustus. Vier dagen na terugkeer van de ploeg op 20 augustus, wordt er gestart met de best-of-5-finale. De optie om alles vóór vertrek van de selectie af te werken, haalde het niet.

De play-offmatch-ups zijn zondagavond bekend geworden. Yellow Birds eindigde door de winst op titelverdediger De Arend in de slotpartij van de algemene ronde als nummer één met zeven zeges uit negen duels. Met zes overwinningen werd SCVU tweede, De Arend derde met vier winstpartijen en PBV/Rialto, dat slechts één keer won (van De Arend in de eerste ronde, … red.) vierde. Yellow Birds neemt het op tegen PBV/Rialto, dat in alle drie ronden van de reguliere competitie werd verslagen. SCVU kruist de degens met De Arend, dat in zowel de tweede als derde ronde zegevierde.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina