Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werknemers CIC in actie

Werknemers CIC in actie

17/07/2017 16:10 - Gilliamo Orban

Het personeel van CIC heeft maandag actiegevoerd.

Het personeel van CIC heeft maandag actiegevoerd. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Werknemers van Consolidated Industries Corporation (CIC) hebben maandag het werk neergelegd. Het personeel is het niet eens met de directie over de uitvoering van de loonsverhoging. "We hebben al water bij de wijn gedaan en willen nu onze verhoging krijgen", aldus bondsvoorzitter Raymond Ford.

Hij zegt dat met het bedrijf is overeengekomen dat het personeel in 2017 een loonsverhoging krijgt van 15 procent. De medewerkers krijgen al een deel van de verhoging; vanaf maart is hun loon met 5 procent verhoogd. De directie heeft onlangs aan de bond laten weten dat ze de resterende 10 procent pas in september kan uitbetalen omdat het bedrijf veel minder zou verdienen door de stijging van de wisselkoers van vreemde valuta. "De leden zijn het daarmee niet eens en willen 5 procent in juli en de andere 5 procent in september, maar de directie gaat niet mee met dat voorstel", houdt Ford de krant voor.

De werknemers waren maandag wel aan het werk, maar hadden postgevat in de kantine. "Wij hebben de mensen niet weggestuurd, omdat als we een positief antwoord krijgen van de directie, ze direct aan de slag konden", aldus Ford. Hij benadrukt dat de bond de acties pas zal opheffen, wanneer het bedrijf aan zijn eisen voldoet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen