Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boko Haram zet vooral jonge vrouwen in bij terrorisme

Boko Haram zet vooral jonge vrouwen in bij terrorisme

10/08/2017 19:02

Boko Haram zet vooral jonge vrouwen in bij terrorisme

Foto: AFP  

Zelfmoordterroristen van de terroristische organisatie Boko Haram zijn vooral vrouwen en kinderen. Dat blijkt uit een rapport dat onderzoekers van het Amerikaanse terrorismebestrijdingscentrum in samenwerking met Yale University hebben uitgebracht.

De onderzoekers analyseerden 434 zelfmoordaanslagen tussen 2011 en 2017. Van de 338 aanslagen waarvan de identiteit van de dader kon worden vastgesteld, bleken 244 daders vrouwelijk te zijn. De jongste aanslagpleger was een meisje van zeven.

Nadat 276 schoolmeisjes in april 2014 in de Nigeriaanse stad Chibok waren ontvoerd, steeg het aantal vrouwelijke zelfmoordterroristen flink. Boko Haram zet vooral vrouwen in, omdat zij minder vaak gefouilleerd worden en zodoende bommen beter kunnen verstoppen. Boko Haram is vooral actief in Nigeria en heeft in de laatste zes jaar zo'n 35.000 mensen gedood, voornamelijk burgers. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina