Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guyanese moordverdachte aangehouden en uitgezet

Guyanese moordverdachte aangehouden en uitgezet

10/08/2017 22:41 - Ivan Cairo

Guyanese moordverdachte aangehouden en uitgezet

 

PARAMARIBO - De in zijn land van moord verdachte Guyanees Rayen S. is woensdag door de recherche van Nickerie aangehouden. Na verkregen en uitgewerkte informatie heeft de politie de man die uit handen van de Guyanese justitie probeerde te blijven, in de boeien kunnen slaan. Singh heeft op 26 juli vermoedelijk zijn concubine om het leven gebracht.

De man zou de 16-jarige Parbattie 'Roseanna' Lakhpaul met een mes om het leven hebben gebracht nadat zij hem tijdens een ruzie had meegedeeld dat hun relatie uit was. De man ging naar verluidt weg, keerde later terug en bracht de tiener om het leven. Het mes waarmee het misdrijf werd gepleegd is in de waterbak van een toiletpot gevonden nabij het slachtoffer, van wie de keel was doorgesneden.

"Hij vertoefde vermoedelijk vanaf zaterdag 5 augustus in het district Nickerie. Na goed speurwerk is het de recherche van Nickerie gelukt Rayen, die illegaal in het land vertoefde, in een verlaten woning te Nieuw-Nickerie aan te houden", meldt het Korps Politie Suriname. De man wordt ook ervan verdacht in 2015 een andere vrouw messteken te hebben toegebracht. Ook toen wist hij uit handen van justitie te blijven.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de verkorte uitzettingsprocedure ingezet. De verdachte is direct na de uitzetting aangehouden door de Guyanese politie. Die had eerder in een persbericht bekendgemaakt dat de man al was gearresteerd in een verlaten woning in Springlands. Intussen is een communiqué uitgegeven waarin deze omissie wordt rechtgetrokken.

"Het is jammer dat de divisiecommandant van Divisie 'B' niet volledig op de hoogte was van de omstandigheden rondom deze arrestatie", aldus de verklaring waarin de Guyanese politie nadrukkelijk wijst op de "uitstekende en harmonieuze samenwerking die de afgelopen jaren is gegroeid en versterkt".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina