Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guyana zet prijs op hoofd ontvluchte moordenaars

Guyana zet prijs op hoofd ontvluchte moordenaars

11/08/2017 10:03 - Van onze redactie

Guyana zet prijs op hoofd ontvluchte moordenaars

 

PARAMARIBO - Guyana heeft tien miljoen Guyanese dollar, zo'n 50.000 US dollar, uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van vier voortvluchtige moordenaars. Drie van hen ontsnapten op 6 juli uit de gevangenis van Georgetown die in vlammen opging na brandstichting door gedetineerden. De vierde crimineel ontvluchtte op 24 juli samen met twaalf anderen de Lusignan-gevangenis.

Uree Varswyck - ook bekend als Malcolm Gordon - heeft twee moorden gepleegd. Mark RoydenDurant - ook bekend als Royden Williams - is tot de dood veroordeeld voor moord op acht mensen. Ook Cobena Stephans en Paul Goriah zouden mensen hebben omgebracht.

Zeker twee voortvluchtigen zijn door politiekogels om het leven gekomen; de overige ontsnapten zijn ingerekend door de Guyanese politie. Regiocommandant Widjaikoemar Oedit heeft geen aanwijzingen dat de voortvluchtige criminelen naar Suriname zijn uitgewekend. "Die informatie heb ik gewoon niet."

Vanaf de Surinaamse kant van de Corantijnrivier onderhoudt Oedit contact met zijn Guyanese collega's. Dat contact resulteerde woensdagmiddag in de aanhouding van een andere verdachte met de Guyanese nationaliteit. De man zou twee personen hebben omgebracht. Hij is als illegaal het land uitgezet en na aankomst in Guyana direct gearresteerd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina