Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • LVV en PTC werken samen aan veeteeltopleiding

LVV en PTC werken samen aan veeteeltopleiding

12/08/2017 16:08

LVV-directeur Djoemadie Kasanmoesdiran (l) en PTC-directeur Glenn Holband ondertekenen de opleidingsovereenkomst, LVV-minister Soeresh Algoe (r) kijkt toe.

LVV-directeur Djoemadie Kasanmoesdiran (l) en PTC-directeur Glenn Holband ondertekenen de opleidingsovereenkomst, LVV-minister Soeresh Algoe (r) kijkt toe. Foto: Nationaal Informatie Instituut  

PARAMARIBO - Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het Polytechnic College Suriname (PTC) gaan samenwerken bij de bacheloropleiding Animal Production and Health Assistance. Hierover hebben LVV en PTC vrijdag een overeenkomst ondertekend, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het PTC verzorgt vooral avondstudies, maar dit is een volledige dagopleiding. Hierdoor zijn er meer contacturen tussen docenten en studenten, waardoor de studieperiode korter wordt. Het PTC verwacht de eerste animal health technicians binnen drie jaar af te leveren.

Met de ondertekening van de overeenkomst gaat voor PTC-directeur Glenn Holband, een lang gekoesterde wens in vervulling. Hij hoopt dat veel studenten zich zullen aanmelden voor deze opleiding, omdat er veel vraag is naar animal health assistants.

Afgestudeerden kunnen bij de overheid of bij veeteeltbedrijven werken aan de optimale productie van dierlijke producten, waarbij rekening wordt gehouden met de gezondheid van de dieren en de consumenten. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina