Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Geen duurzame ontwikkeling zonder samenwerking en dialoog'

'Geen duurzame ontwikkeling zonder samenwerking en dialoog'

11/09/2017 17:24 - Ivan Cairo

Steven MacAndrew.

Steven MacAndrew. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Op het gebied van handelsbeleid kan Suriname leren van Nicaragua om de nationale ontwikkeling hogerop te brengen. Dat stelt VSB-directeur Steven MacAndrew. Onlangs nam hij namens het Overlegplatform van Organisaties van het Bedrijfsleven deel aan een missie naar het Midden-Amerikaanse land.

De oriëntatiereis was georganiseerd door de Competitiveness Unit Suriname van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Nicaragua behoort internationaal tot de zogenoemde best practices waar een goed handelsbeleid wordt gevoerd ter ondersteuning van de nationale ontwikkeling.

MacAndrew: "Het doel van de missie was om ProNicaragua, de 'investment promotion agency' van dit land te gaan bestuderen en om informatie in te winnen over het handelsbeleid en het toerisme, free zones en industriële parken."

ProNicaragua is wereldwijd een best practice-model op dit gebied. MacAndrew stelt dat deze missie een heel ander karakter had dan de reis, die enkele ministers onlangs naar dit land hebben gemaakt. "Wij waren daar samen met de IDB, die de middelen voor de missie beschikbaar heeft gesteld en hebben een zeer goed en leerzaam programma afgewerkt."

De directeur stelt, dat het succes van Nicaragua te verklaren is door een aantal zaken, waarvoor het Platform in het afgelopen jaar heeft gepleit, maar ook waar de VSB zich al jaren voor sterk maakt, namelijk "waarachtige betrokkenheid van de sociale partners, resultaatgerichte tripartiete dialoog en het bereiken van overeenstemming over een sociaal akkoord."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina