Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guno Castelen: ‘De perschef liegt’

Guno Castelen: ‘De perschef liegt’

11/09/2017 10:32 - Naomi Hoever

Guno Castelen, voorzitter van de SPA.

Guno Castelen, voorzitter van de SPA. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Guno Castelen, voorzitter van de SPA, wuift de kritiek van perschef Clifton Limburg van zich af, als zouden hij en de voorzitter van DA-91, Angelique del Castillo, samen met de oppositie plannen beramen tegen de regering. Volgens Limburg, directeur Nationaal Informatie Instituut (NII), is het recente bezoek van de twee politici aan de Venezolaanse ambassade onderdeel van het plan.

Ook Wilgo Valies en de oppositie zitten naar zeggen van Limburg in het complot. De acties zouden tussen oktober en december moeten worden uitgevoerd. De NII-directeur sprak vrijdag in het praatprogramma Bakana Tori' via radio SRS. "Hij spreekt niet de waarheid", reageert Castelen. "Ik heb nog geen actie ondernomen. Als de mond van Limburg een zegen kon zijn voor Suriname zou het met al die prijsstijgingen goed zijn."

"Als hij het plan heeft waarmee wij de regering naar huis kunnen sturen, laat hij het voor me sturen of mailen." Hoewel Castelen erbij blijft dat er geen plan is tegen de regering ziet hij graag dat ze liever gisteren dan vandaag naar huis gaat. De uitspraken van Limburg noemt hij gewetenswroeging. "En konsensi e fon en. Men ziet het volk op straat komen. Te yu yere tigri e bari na busi, a no dyeme a e dyeme ma na frede a e frede."

Castelen zegt dat de SPA een herstelplan aan het schrijven is in het geval zij regeermacht verwerft. Over de gang naar de Venezolaanse ambassade zegt hij: "We vinden dat het volk van Venezuela beter verdient. We bemoeien niet in Venezolaanse aangelegenheden. Als internationale staatsburgers willen wij dat er overleg komt, zodat Venezuela weer gezien kan worden in de regio."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina