Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeanine Alexander bezorgt Ascona eerste kampioenschap

Jeanine Alexander bezorgt Ascona eerste kampioenschap

12/09/2017 22:05 - Frank Finisie

Jeanine Alexander bezorgt Ascona eerste kampioenschap

 

PARAMARIBO - Jeanine Alexander heeft Ascona haar eerste kampioenschap bezorgd in de damescompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Ascona won met 1-0 van Oema Soso. "Ik voel mij heel goed. Wij hebben hiervoor getraind. Dat ik het winnende doelpunt heb gescoord, kan niet anders. Het is mijn taak als spits om doelpunten te maken."

In het Franklin Essed Stadion zag het goed opgekomen publiek een gelijkopgaande eerste helft met weinig hoogtepunten. In de tweede speelperiode gingen beide ploegen meer in de aanval. Ascona had in deze fase het beste van de wedstrijd in handen. Het seniorenelftal kreeg zeker drie opgelegde kansen, maar liet die onbenut.

In de 85ste minuut lukte het Alexander om Ascona aan een voorsprong te helpen. Een inzet van Andaya Landveld van Oema Soso belandde tegen de deklat en de teruggesprongen bal werd gecounterd. Alexander liep goed in en wist met een lobbal doelvrouw Nathalie Adang te verschalken: 1-0. Bij het laatste fluitsignaal van arbiter Earl Banjo stond het nog steeds 1-0. Ascona pakte voor het eerst in het bestaan van de vereniging het kampioenschap. De kampioen kreeg SRD 2500 en de semikampioen SRD 1500.

Vóór de kampioenswedstrijd in het Essed Stadionin de seniorencompetitie kwamen de U20-teams van Ascona en Merodia tegen elkaar uit. Ook in de U20-klasse zegevierde het team van Ascona. De kampioen kreeg SRD 1000, terwijl semikampioen Merodia een bedrag van SRD 500 ontving.

Valerie Tjon A Meeuw van Ascona, die uitkomt bij de senioren en de U20, is de minst gepasseerde doelvrouw geworden in beide klasses. Monica Weegman van Merodia die ook actief is in beide competities, werd met 39 doelpunten topscorer bij de senioren. In de U20-klasse werden Weegman en Shamaira Stoutenburg beiden topscorer, met 7 doelpunten elk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen