Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeker duizend SLM-passagiers gestrand

Zeker duizend SLM-passagiers gestrand door orkanen

12/09/2017 09:05 - Eliézer Pross

SLM-directeur Robbi Lachmising

SLM-directeur Robbi Lachmising Foto: dWT  

PARAMARIBO - Onze nationale luchtvaartmaatschappij SLM en diverse buitenlandse maatschapppijen die op ons land vliegen kampen met vertragingen vanwege de orkanen die de regio en de Verenigde Staten (VS) teisteren. “Er zijn ruim duizend passagiers gestrand als gevolg van door ons afgelaste vluchten naar Miami en Orlando.

Wij hebben van de VS bericht ontvangen dat hun luchthaven pas dinsdagnacht mogelijk weer open zal zijn", zegt SLM-directeur Robbi Lachmising. Het is niet duidelijk hoeveel Surinamers gestrand zijn op Sint Maarten, dat grotendeels verwoest is door orkaan Irma. "Wat ik wel weet, is dat Insel Air vier Surinamers van daaruit heeft vervoerd naar Curaçao. Wij zullen ze daar ophalen en naar Suriname brengen. Verder hebben acht mensen die Surinamers op het getroffen eiland hebben die naar huis willen, mij persoonlijk benaderd."

Lachmising zegt dat door de orkanen Irma en Jose de SLM rond de tien vluchten moest annuleren. Bijkans vijftig vluchten van Caribbean Airlines (CAL) zijn vertraagd uitgevoerd of geannuleerd vanaf de orkanen begonnen te woeden tussen 6 en 11 september. "Wij moeten nog inventariseren om hoeveel passagiers het precies gaat", zegt CAL-woordvoerster Dionne Ligoure. Edward Heerenveen, algemeen directeur van de Antilliaanse lucht- vaartmaatschappij Insel Air, zegt dat zijn organisatie zwaar is getroffen vanwege de schade die is aangericht op St. Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Zijn bedrijf vliegt momenteel uitsluitend tussen de eilanden van de Nederlandse Antillen. CAL en de SLM hopen vannacht weer te mogen vliegen op Florida. Alle overige vluchten van de twee bedrijven worden normaal uitgevoerd. "Wij zijn op schema met al onze andere vluchten", zegt zowel Lachmising als Ligoure. CAL is volgens haar ook bezig met voorbereidingen om eventueel noodhulp te vervoeren naar de getroffen eilanden. "Maar de hulpacties vallen momenteel onder militaire operaties en wij moeten wachten op opdrachten."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina