Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veiligheid pompstation Oost-Westverbinding wordt onderzocht

Veiligheid pompstation Oost-Westverbinding wordt onderzocht

12/09/2017 07:03 - Cheflin Paulus

Veiligheid pompstation Oost-Westverbinding wordt onderzocht

Het achterterrein waar de opslagtanks van het pompstation liggen. Door een lekkage in een van de tanks bestaat het risico dat brandstof in het drinkwater terechtkomt. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De situatie rond een benzinepompstation aan de Oost-Westverbinding zorgt voor commotie. Buurtbewoners zeggen er last van te hebben en vrezen gezondheidsklachten. Aanvankelijk was er een doordringende benzinegeur, maar die is grotendeels verholpen door de eigenaar van de brandstofopslag.

Wat wel reden tot ongerustheid geeft, is een lekkage in het systeem waardoor gevaar voor de gezondheid kan ontstaan als brandstof in het drinkwater terechtkomt. Vertegenwoordigers van het districtscommissariaat, het milieu-instituut Nimos en de brandweer hebben ter plaatse een kijkje genomen. Daarbij is gebleken dat de exploitant wel een vergunning heeft, maar dat er toch zaken zijn die verbeterd dan wel aangepakt moeten worden.

Ondernemer Rocky Baldew heeft zijn woning en handelszaak op een steenworp afstand van het pompstation. Hij maakt zich zorgen om zijn eigen veiligheid en gezondheid en die van zijn familie en buren. Als de krant hem spreekt, is duidelijk te zien dat hij en zijn echtgenote de rood doorlopen ogen hebben overgehouden aan de prikkelende benzinedamp.

"Nu ruik je die benzine minder, maar voorheen konden wij nauwelijks slapen. En als er iets misgaat, kan de boel in vlammen opgaan door die lekkage. De eigenaar van het pompstation houdt geen rekening en luistert gewoonweg niet. Hij doet alsof er niets aan de hand is", zegt Baldew mede namens zijn buurtgenoten.

Districtscommissaris Ajaikoemar Kali zegt dat de klachten hem bekend zijn. Bestuursopzichters hebben gisteren onderzoek gedaan en er zijn zaken waargenomen die besproken moeten worden. Kali zegt dat de ondernemer wel over een vergunning beschikt die door de minister van Handel en Industrie is goedgekeurd. "De man is niet illegaal bezig, maar wij zullen alles goed moeten onderzoeken."

Directeur Cedric Nelom van het Nimos zegt dat er vrijdag bij observatie zaken zijn waargenomen die de ondernemer van het pompstation zal moeten aanpassen. Wat er precies uit de bus gekomen is wil hij nog niet vertellen. "Bepaalde zaken die wij daar hebben aangetroffen voldoen niet aan de eisen die in de vergunningsvoorwaarden staan."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina